fbpx

Ik ben ook onzeker

Ik ben ook onzeker

Veel mensen weten denk ik wel dat ik 8 jaar in een sportschool heb gewerkt. Toen ik daar begon met werken was ik aan de stevige kant. Zoals ik in een eerdere blog al heb aangegeven, heb ik ook wel aanleg voor. In het begin voelde ik me hierdoor onzeker, omdat veel mensen er wel wat van vonden. En zelf voelde ik me er toch ook niet lekker bij. Ik heb dan ook gemerkt dat de opmerkingen van anderen op zo’n moment harder aankomen.

Op dat punt ben ik regelmatiger gaan sporten en ik heb bewuste keuzes gemaakt wat betreft voeding. Met vallen en opstaan ben ik gekomen op het punt waar ik nu ben. In de volgende blog zal ik meer uitweiden over dit proces van vallen en opstaan. Nu kan ik met recht (en trots) zeggen dat ik blij ben met hoe ik mij voel en eruit zie.

In het begin voelde ik me hierdoor onzeker, omdat veel mensen er wel wat van vonden. En zelf voelde ik me er toch ook niet lekker bij. Ik heb dan ook gemerkt dat de opmerkingen van anderen op zo’n moment harder aankomen.

Nooit meer onzeker?

Betekent dit dat ik nooit meer onzeker ben? Nee, zeker niet. Ik denk dat elke vrouw wel haar onzekere momenten heeft (ik zeker voor het maandelijkse ‘feest’….) en dat mag ook. Dat zie ik alleen niet als een reden om niet meer te sporten of ongezonder te gaan eten, want dat helpt mij sowieso niet. Ja, de stap naar de voordeur ik dan voor mij ook de grootste stap. Alleen ik houd altijd wel in gedachten hou ik mij voel na het sporten. Door te sporten voel ik mij juist beter en de ene keer is dat dan op hogere intensiteit dan de andere keer. En dat ik ook helemaal prima. Het draait namelijk om consequent blijven sporten en bewegen.

Betekent dit dat ik nooit meer onzeker ben? Nee, zeker niet. Ik denk dat elke vrouw wel haar onzekere momenten heeft (ik zeker voor het maandelijkse ‘feest’….) en dat mag ook.

Uiterlijk vs. gevoel

In de sportschool zijn er zeker momenten geweest dat ik mij kwetsbaar voelde. Dit was bv. als mensen het nodig vonden om te zeggen dat ik was aangekomen (alsof ik dat zelf niet wist….). En de complimenten kwamen dan weer als ik afgevallen was. Hier werd ik alleen ook niet heel blij van. Het was allemaal zo gericht op uiterlijk. Nu richt ik me vooral op sporten om je lekker te voelen. Hier word ik wel blij van. En dan krijg je vanzelf het gewicht waar jij je goed bij voelt en wat bij jou hoort. De focus gaat dan van het uiterlijk af en wordt dan nu juist gelegd op hoe je je voelt. Dit wil ik met mijn bootcamps en personal trainingen ook overbrengen aan anderen.