fbpx

Hoi, ik ben Anoek. Ik ben personal trainer en ik heb geen sixpack

Hoi, ik ben Anoek. Ik ben personal trainer en ik heb geen sixpack

lief voor je lijf

Sporten en bewegen vind ik leuk en ik kan echt niet langer dan een uur stilzitten. Vroeger heb ik altijd gehandbald en in mijn tienerjaren bezocht ik voor het eerst een sportschool voor lesjes bodypump.

Zolang ik mij kan herinneren heb ik moeten opletten op mijn gewicht en dus op wat ik at. Ik heb verschillende diëten geprobeerd. Daarna kreeg ik weer eetbuien en wilde ik sporten om af te vallen. Zoals je kunt verwachten ging dit natuurlijk niet zoals gehoopt. Wat mij op een gegeven moment wel opviel, is dat ik me het lekkerst voelde bij een normaal ritme. Ik viel zelfs ook wat af. Goh, hebben oma’s dan toch gelijk met rust, reinheid en regelmaat…

Tijdens mijn sportschool jaren

In de 8 jaar dat ik als fitnessinstructeur en  personal trainer in de sportschool werkte, heb ik mijn portie opmerkingen over gewicht en figuur wel gehad. Ik kan niet ontkennen dat het iets met me deed. Nu weet ik dat dat vooral kwam, omdat ik zelf onzeker was over mijn figuur. Ik wist (en weet) ook wel dat ik niet zo strak was als sommige anderen.

Wijsheid komt met de jaren

Ik ben ook echt wel lichter geweest dan dat ik nu ben. Zelfs toen was ik niet tevreden met mijn lichaam. Nu ben ik veel meer happy met mijn lijf. Ik heb geen sixpack, maar ik ben blij met wat ik allemaal kan.

Betekent dit dat ik geen zichtbare abs kan krijgen? Nee, dat zou zeker wel kunnen. Wil ik dat nu? Nee, dat wil ik niet. Eerder zei ik al dat ik altijd al heb moeten opletten op wat ik at. Ik heb dan ook niet de aanleg om makkelijk een laag vetpercentage voor elkaar te krijgen. Ik moet er enorm veel voor doen en laten om die sixpack te kunnen krijgen. En dan heb ik er niet voor over. Ik ben happy met waar ik nu sta wat betreft sport en voeding.

Fit, energiek en gezond voelen

Wat voor mij nu belangrijk is dat ik mij fit, energiek en gezond voel. En zo voel ik mij nu meestal (je hebt altijd mindere dagen). Dus ik ben tevreden en blij. Ik sport en beweeg regelmatig, omdat ik me hierdoor goed voel. Ik eet gezond, omdat ik weet dat dit  een positieve invloed op mij heeft. En ik kan ook wel eens iets eten wat minder gezond is. Ik weet de balans te houden (meestal dan ;)) en daardoor voel ik mij goed.

Ik ben nu hard aan het werk om mijn bedrijf te laten groeien. En hiervoor heb ik al mijn energie nodig. Zou ik wel voor die sixpack gaan? Dan zou ik veel minder moeten eten en veel meer moeten sporten. Dan ga ik mij minder fit voelen en word ik ook nog chagrijnig. Dat wil ik echt niet (en degenen om mij heen ook niet :P). Dus ik zorg er nu voor dat ik fit blijf, mijn gewicht stabiel blijft en dat ik mij goed voel. En toen ik een stuk lichter was, was ik nog nooit zo vaak ziek geweest. Nu ben ik dat bijna nooit meer (even afkloppen…) en dat is wel fijn als je een eigen bedrijf hebt.

Geen sixpack, maar wel trainer….

Betekent het ontbreken van een sixpack dat ik geen goede trainer ben? Nee, natuurlijk niet! Net zoals het geen garantie is dat je een goede trainer bent, als je wél die sixpack hebt. Je moet de trainingen namelijk ook nog kunnen overdragen op de ander en daarvan weet ik dat ik dat kan. Op deze pagina zie je onderaan reviews van mijn klanten.

Weet je al wat voor jou werkt?

Ik sport en beweeg, omdat ik mij daardoor goed voel. Verder is bewegen ook nog supergoed voor je gezondheid. De afgelopen jaren heb ik weten te achterhalen wat voor mij werkt. Dit hoeft zeker niet iets te zijn wat voor jou werkt. Daarom wil ik samen met jou op zoek gaan naar wat voor jou werkt. Er is namelijk geen kant-en-klare oplossing. Wat betreft sport/beweging is het belangrijk om te doen waar jij je goed bij voelt. Uiteindelijk wil je hier namelijk een gewoonte van maken.

Weet je al wat werkt voor jou? En hoe voel je je daarbij?

geen sixpack

MOVE & FEEL GOOD