fbpx

Ben ik even blij dat ze dat niet deden…

mogelijkheden om te sporten

Denk in mogelijkheden om te sporten

Degenen die me wel eens hebben zien rennen, lopen, jumping jacks doen zullen hebben gezien dat ik een apart loopje heb. Als ik eerlijk ben, zou ik je dit niet eens goed kunnen omschrijven, omdat het voor mij normaal is. Ik heb vroeger heupdysplasie gehad. Mijn voeten stonden naar binnen en zo liep ik ook. Als baby heb ik gips en spalkjes gehad en als kind ben ik de nodige keren bij de fysiotherapeut geweest. Door die spalkjes zijn mijn knieën ook nog eens extra naar binnen gedraaid.

Operatie?

Ik ben voor mijn heupen/knieën ook bij artsen geweest. Mijn onderbenen staan niet recht onder mijn bovenbenen en daarom staan mijn knieën naar binnen. Wat mijn moeder mij een keer vertelde was dat een arts als suggestie had om mijn onderbenen weer recht t.o.v. mijn bovenbenen te krijgen dat er een speciale operatie kon plaatsvinden. Mijn benen zouden dan een soort van doorgezaagd worden en dan recht worden gezet…. Hoe langer ik erover nadenk, hoe idioter ik het vind… Maar ja, het was wel 30 jaar geleden en de arts raadde het toch niet echt aan, omdat de revalidatie ook minimaal een jaar zou duren. En dat is voor een jong kind toch erg lang. Ik ben nog steeds erg blij dat mijn ouders voor een second opinion gingen. Die andere arts zei tegen mijn ouders dat ik gewoon lekker moest blijven sporten en mijn beenspieren sterk moest houden.

Die andere arts zei tegen mijn ouders dat ik gewoon lekker moest blijven sporten en mijn beenspieren sterk moest houden.

Niet perfect, maar so what…!

En ik moet zeggen: ik ben nog steeds blij met het resultaat. Ik loop dan wel niet perfect, maar so what…! Je lichaam is zo slim dat het zich aanpast aan de mogelijkheden. Ik kan bewegen, sporten, rennen, springen en meer. En ik ben dankbaar dat ik dat kan en kan spelen. Daar voel ik me goed bij en ik kan mijn energie erin kwijt.

Ik kan bewegen, sporten, rennen, springen en meer. En ik ben dankbaar dat ik dat kan en kan spelen. Daar voel ik me goed bij en ik kan mijn energie erin kwijt.

Wel merk ik dat als ik een paar dagen niet beweeg dat ik last krijg van mijn heupen. Dit heeft dan ook invloed op mijn onderrug. Dus ik blijf lekker bewegen. De ene dag doe ik yoga en op de andere dag ga ik lekker hardlopen. Ook doe ik wel eens mee met de bootcamps die ik geef en als het beter uitkomt doe ik trainingen van mijn online bootcamp thuis. En ja, er zijn ook dagen dat ik niet sport. Dan zorg ik op een andere manier voor mijn beweging door te gaan wandelen naar de winkels bijvoorbeeld.

Niet iedereen is die topsporter. En nee, ik ook niet.

Denk in mogelijkheden om te sporten

Dus ik ben dankbaar voor het feit dat ik kan bewegen en sporten. Daarbij blijft het natuurlijk wel belangrijk om je grenzen te respecteren. Niet iedereen is die topsporter. En nee, ik ook niet. Wat niet wegneemt dat het wel belangrijk is om te bewegen en te sporten. En dan is het belangrijk om uit te gaan van jouw mogelijkheden om te sporten. Je hoeft echt niet die topsporter te worden. Dus kies een vorm van bewegen/sporten die je leuk vindt, waar je energie van krijgt en die binnen jouw mogelijkheden past.

Wat kies jij?

mogelijkheden om te sporten