fbpx

Werk aan je Summerbody

Werk aan je Summerbody

Het is weer lente. Heerlijk zonnetje, de terrasjes mogen bijna weer open, je kan steeds vaker zomerse kleding uit de kast pakken en je wilt lekker naar het strand. Ik merk nu al dat ik steeds meer dingen om me heen hoor en zie over die Coronakilo’s verliezen, Summerbody, Summerproof, bikiniready, Killerbody en wat nog meer. Maar wat is dat dan? Nee, ik ben niet zo naïef dat ik echt niet weet wat ze bedoelen. Alleen wie bepaalt wanneer je dat bent? En nee, Social Media, magazines, en kranten bepalen dat niet.

Bikinibody

Newsflash! Jij hebt al een bikinibody! Je hebt een body en een bikini (ga ik voor het gemak even vanuit). Dus trek hem aan en je bent er. Ik snap echt wel dat er wordt bedoeld dat je nog even wilt afvallen, hard moet trainen en meer, zodat je er net even beter uitziet. Maar wie bepaalt wat beter is? Jij bent namelijk zoveel meer dan alleen je lichaam!

Mindset en summerbody

Als jij elk jaar gaat werken aan die Summerbody (of hoe je het ook noemt), blijf je in die vicieuze cirkel hangen waardoor je je echt niet gelukkiger en lekkerder in  je vel gaat voelen. Wat als je nu eens gaat focussen op volhouden? Dit zorgt ervoor dat je nooit meer opnieuw hoeft te beginnen. Als je weer opnieuw moet beginnen, werkt wat je deed echt niet. Het ligt niet aan jou, maar aan de manier waarop je het deed. Mensen beginnen vaak aan de buitenkant van de cirkel ipv in de kern. De kern is de basis. Dat is namelijk je mindset. Als je daar begint, gaan die stappen meer aan de buitenkant veel makkelijker.

Voeding en beweging

Als je eerlijk bent naar jezelf weet je echt wel wat handig is om te doen qua voeding en beweging. Er is wel een verschil tussen weten en leven. Het is belangrijk om iets te doen wat bij jou past en wat je volhoudt. Met gezond verstand gebruiken kom je daarbij al heel erg ver. Dus werk aan je mindset en neem je gedrag mee. Dan weet ik zeker dat voeding en beweging aanpakken als het ware vanzelf gaan. De combinatie van alles zorgt er namelijk voor dat jij lekkerder in je vel gaat zitten.

Het strand op

Jij bent sowieso al die leuke vrouw die die gewoon in haar bikini op het strand kan stralen. Je straalt namelijk uit hoe je je voelt en het maakt dan helemaal niet uit hoe je eruit ziet. Respecteer en waardeer je lichaam voor wat het allemaal voor jou gedaan heeft. Dan ga je er als vanzelf ook al beter voor zorgen. Ik raad je zeker aan om te sporten en gezond te eten, maar begin alsjeblieft bij de basis van mindset en gedrag. Het afgelopen Coronajaar heeft laten zien hoe belangrijk dat is.

Summerproof vs. Winterproof

Winterproof en Summerproof zijn in mijn ogen gewoon gelijk. Ik ga er vanuit dat iedereen wel het hele jaar lekker in haar vel wilt zitten. Wie houd je anders voor de gek? Alleen jezelf volgens mij. Dus gun het jezelf om het hele jaar goed voor jezelf te zorgen, je lichaam te respecteren, en een voor jou werkende leefstijl te hebben. Sporten, gezond eten, me-time, goed slapen, stress managen zijn hier allemaal een onderdeel van. Gun jezelf dit zowel in de winter als de zomer. Als je dat hebt dan hoef je echt niks extra’s te doen om summerproof te worden.

Wil jij lekker aan de slag om je lekker in je vel te voelen? Ben je klaar met dat diëten en focussen op gewicht? Join dan mijn Facebookgroep Van Streefgewicht in je Hoofd, naar lekker in Vel voor meer tips, adviezen en als plek waar je je vragen kwijt kan. En ik beloof je: Ik ga je niet vertellen wat je zou moeten eten en zou moeten doen aan beweging.

En nog een leuk weetje: Weet je wat de definitie van een dieet is? Een dieet is een voeding die aan een specifieke leefregel voldoet. Dus als je het zo bekijkt, is iedereen op een één of ander dieet en dat het hele jaar door. Alleen de laatste jaren heeft diëten een negatieve bijklank gekregen door alle afvalmethodes.

Dus ga op zoek naar een voedings- en sportpatroon hebt waar jij je goed bij voelt. Dan heb jij je dieet en sport gevonden en dan ben jij het hele jaar gewoon ‘proof’ voor elke jaargetijde. Dus dan is het enige nog waar je over hoeft na te denken deze zomer welke bikini jij gaat aandoen naar het strand.