fbpx

Wat doe ik aan sport en hoe vaak?

Wat doe ik aan sport en hoe vaak?

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik doe aan sport en hoe vaak ik sport. Dus daarom deze blog 🙂

Hoe het nu gaat:

Op dit moment sport ik gemiddeld 4 keer per week. Deze ene keer is het 3 en een andere keer 5. Maar waar ik op dit moment vanuit ga, is 2x per week hardlopen en 2x per week krachtoefeningen. De krachtoefeningen zijn dan verschillend. Deze ene keer is het een bootcamp en een andere keer is het thuis. Thuis maak ik de ene training gebruik van alleen mijn eigen lichaamsgewicht als ik train en een andere keer maak ik gebruik van trainingsmaterialen die ik heb.

Op dit moment sport ik gemiddeld 4 keer per week. Deze ene keer is het 3 en een andere keer 5.

De mogelijke variatie

Zoals ik hierboven beschreven heb, is dat een beetje de basis waar ik vanuit ga. Alleen het is natuurlijk wel zo dat het eens kan variëren. Zo was het afgelopen week heel erg koud met een koude en ijzige wind. Dan vind ik het gewoon echt niet leuk om te gaan hardlopen. Dus dan ga ik ook niet. Als alternatief ga ik dan thuis oefeningen doen, zodat ik wel lekker mijn beweging heb.

Sporten moet wel leuk blijven.

En soms zie ik aan de weersvoorspellingen dat het bv. op dinsdag erg mooi weer is en op woensdag niet. En als ik dan eigenlijk mijn krachtoefeningen thuis op de dinsdag had gepland en op woensdag zou gaan hardlopen dan draai ik het wel om. Ik weet namelijk dat ik er toch iets blijer van wordt als het lekker weer is tijdens het rennen.

Vroeger

Ik heb van mijn 7e tot aan mijn 23e gehandbald. Dat varieerde van 1 tot 3x per week trainen en een wedstrijd in het weekend. Rond mijn 16e heb ik ook een tijdje in een sportschool getraind. Daar begon ik met groepslessen zoals bodypump. Toen ik 24 was ben ik begonnen met het werken in een sportschool. Even daarvoor was ik al begonnen met daar te trainen. Ik was dat jaar namelijk voor een paar maanden in Lissabon geweest voor mijn studie. En daar had ik weinig aan gezond eten en sporten gedaan. Dus ik wilde graag weer sporten. Dat ging ik dus doen in die sportschool waar ik later kon gaan werken.

Ik kon me ook schuldig voelen als ik niet ging sporten, want dan ging immers mijn hele schema in de war…

In de tijd dat ik in de sportschool werkte waren er perioden dat ik elke dag trainde. Dit wisselde ook erg. Ik kon me ook schuldig voelen als ik niet ging sporten, want dan ging immers mijn hele schema in de war… En aangezien ik daar werkte vond ik dat ik toch een soort voorbeeld moest zijn en zo legde ik mezelf weer extra druk op wat betreft trainen. Wat op den duur ook weer leidde tot blessures, vermoeidheid en wat betreft mindset tot onzekerheid.

Ik sport nu omdat ik het leuk vind.

En weer terug naar nu:

Wat betreft mijn mindset sport ik nu vooral omdat ik mij er lekker door voel en omdat ik er blij van wordt. De verplichting om te sporten is er gelukkig alweer een tijdje vanaf. Ik sport nu omdat ik het leuk vind. En ja, ik wil mezelf nog echt wel blijven verbeteren, maar het is geen noodzaak en ik kan nu relativeren als het een keer wat minder goed gaat.

Ik heb mijn trainingen zo gepland dat het niet uitmaakt als ik een keertje een training omwissel, het een keertje oversla of juist een keer extra train of als ik een keer iets heel anders wil doen.

En ik kan je vertellen dat dat een heel ontspannen gevoel geeft.

hoe vaak sport ik
hoe vaak sport ik