fbpx

Krijg je lichaam terug

 • van handen in je haar naar jump for joy

Ik zal gelijk met de deur in huis van vallen. Ik vind de opmerking Krijg je lichaam terug echt nergens op slaan. Je bent je lichaam nooit kwijt geweest.

Dit hoor je het meest om vrouwen te benaderen die net zijn bevallen. Dit wordt ook tegen mensen gezegd als stimulans om het sporten weer op te pakken of om ze te overhalen om een bepaald voedingsschema te volgen.

Je hoeft je lichaam niet terug te krijgen door bepaalde trainingsprogramma’s te doen of een bepaald voedingsschema aan te houden, aangezien je je lichaam nooit kwijt bent geweest. Dus laat je daar alsjeblieft niet door gek maken.

Focus op looks

Wat ik ook het nare van de opmerking ‘Krijg je lichaam terug’ vind, is dat er veel gefocust wordt op hoe je eruit ziet. Als je net bevallen bent, heb je echt net een topprestatie geleverd met behulp van je lichaam. Je lichaam brengt je van punt A naar B, kan knuffelen met een ander, zorgt ervoor dat je de prestaties kan leveren die je doet. Kortom, je lichaam doet echt heel veel voor je. Als je dat beseft, weet je ook dat je hem nooit kwijt bent geweest.

Dankbaar voor je lichaam

Wees dankbaar voor wat je lichaam voor jou doet. Ja, soms werkt die niet altijd mee, maar het blijft nog steeds goed om dankbaar te zijn voor je lichaam. Waar ben jij dankbaar voor wat jouw lichaam voor jou doet? Zet dit voor jezelf op een rijtje.

Als ik voor mezelf 3 punten opschrijf, kom ik op dit moment tot dat ik dankbaar ben voor:

 • De kracht in mijn lijf die ik heb om te kunnen doen wat ik wil doen.
 • Dat het de kracht heeft om te herstellen van blessures en ziek zijn.
 • Dat ik signalen van mijn lichaam krijg als ik bepaalde dingen moet aanpassen.

Dit mag natuurlijk meer zijn, maar zet dit ook voor jezelf op een rijtje.

Zorg goed voor je lichaam

Wat ik daarnaast wel belangrijk vind, is goed voor je lichaam te zorgen. Je hebt er tenslotte maar één. Je lichaam doet veel voor jou, dus jij kan iets terugdoen voor jouw lijf door er goed voor te zorgen. Hoe kan je dit doen? Ten eerste zou ik zeggen, gebruik je gezonde verstand. Daarnaast, wees eerlijk naar jezelf. Wat kan jij nu makkelijk toepassen in je leven om nog beter voor je lichaam te zorgen? Maak het ook niet te groot. Het beste is namelijk datgene wat je kan volhouden.

Hierbij kan je denken aan:

 • Op een vast tijdstip naar bed gaan en opstaan.
 • Je dagelijkse cappuccino’s vervangen door zwarte koffie.
 • Een stuk fruit bij je ontbijt (extra) nemen.
 • Tijdens de lunch een rondje wandelen.
 • 1x per week een sportles doen.
 • Extra groenten bij de lunch nemen.
 • En meer

Alle beetjes helpen. Vergeet dat niet. Als jij goed voor je lichaam zorgt, zorgt jouw lichaam weer goed voor jou. Dan ga jij zowel fysiek als mentaal lekkerder in je vel zitten.

Van streefgewicht in je hoofd, naar lekker in je vel

Wil je hier meer tips over? Het belangrijkste is volhouden. Dit heeft vooral te maken met mindset en gedrag. Hier ga ik dan ook met je mee aan de slag tijdens mijn Instagramcursus Van streefgewicht in je hoofd, naar lekker in je vel. Dan zet ik je in de actiestand met allerlei tips waarmee je aan de slag kan gaan. Meer info en aanmelden voor deze cursus via onderstaande knop.