fbpx

Terrasjes pakken en afvallen

Ik krijg regelmaat de opmerking dat terrasjes pakken en afvallen niet samengaan.

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst sinds die versoepeling van die Corona-maatregelen weer een terrasje gepakt.

We hebben lekker geluncht en achteraf nog een ijsje genomen. Het was topweer, we zaten op een mooi plekje aan het water en het eten was heerlijk.

Het was op dat moment precies wat ik nodig had om even lekker te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. En het was ook echt perfect terrasweer.

Dat terrasweer wordt vaak wel als een excuus gezien waarom het moeilijk is om af te vallen of waarom het überhaupt niet lukt om je ermee bezig te houden.

Dit is natuurlijk onzin. Jij bepaalt namelijk zelf wat je wilt en kiest. Ik snap alleen dat het lastig kan zijn als er  zoveel lekkere dingen op de kaart staan, iedereen een wijntje neemt en je echt even lekker een paar uur blijft zitten. Dan is het belangrijk om je wilskracht en specifiek gezegd je laatkracht te trainen. Hoe je dit doet, leg ik je uit in mijn Instagramcursus Van streefgewicht in je hoofd, naar lekker in je vel.

Maar de tip die ik je voor nu wil meegeven, is: Bereid je voor! Terrasjes pakken en afvallen en kan namelijk echt wel samen gaan.

Hoe bereid je jezelf voor?

Als je ergens gaat eten op een terras weet je vaak wel dat je je dat gaat doen. Van tevoren kan je dan via internet al de menukaart bekijken om te bepalen wat je wilt gaan eten. Dan kan je een bewuste keuze maken en kom je op het terras zelf minder snel in de verleiding om iets anders te nemen.

Bedenk verder ook alvast wat je wilt gaan drinken. En ja, een wijntje of een biertje kan best. Dit kan ook prima als je wilt afvallen. Maar maak alleen de keuze voor jezelf hoeveel je er maximaal drinkt. Mijn advies is dan toch om het max bij 2 te houden en dan voor de rest bv spa rood of iets vergelijkbaars te drinken.

Dus kies van tevoren, zodat je je ook niet zo snel laat overhalen door je vriend(inn)en om meer te drinken/eten. Bedenk ook alvast wat je gaat zeggen als ze je proberen over te halen. Dan sta je namelijk sterker in je schoenen.

Want wees eens eerlijk naar jezelf. Maken die extra’s wijntjes/biertjes het nu echt zoveel gezelliger? Ik denk het niet. Jij hebt er zelf invloed op de gezelligheid en niet wat je eet/drinkt.

Dan vergeet ik nog bijna het belangrijkste. Op het terras is het vaak: Oké nog ééntje dan. Of dat je toch meer eet dan gepland. Door bovenstaande handelingen eet je als het goed is al minder dan zonder voorbereiding. Maar geniet ook echt van de dingen die je wel eet en drinkt. Dus ga niet gedachteloos eten en drinken. Maar als je een wijntje neemt, proef de wijn dan ook echt. Als je een ijsje neemt, geniet dan ook echt van elke hap. Enne neem natuurlijk wel een smaak die je echt lekker vindt. Het moet wel minimaal een 8 zijn op een schaal van 10. Door dit te doen, geniet je veel meer van wat je eet en drinkt en heb je er ook geen behoefte aan om meer te nemen. De eerste smaakt namelijk net zo als de 4e, 5e, en 10e. Met deze tips kan je nog steeds én terrasjes pakken en afvallen.

Enne als je meerdere keren week op een terras gaat zitten, is het nog belangrijker om te plannen om op koers te blijven om je doelen te halen. Dit vraagt allemaal veel van je mindset. Dit valt te trainen. Om te beginnen met je focus en wilskracht. Als je je herkent in de uitspraken: “Ik heb geen wilskracht” en “ik heb een stok achter de deur nodig” bekijk dan voor tips het webinar dat ik eerder heb gegeven over de sleutel tot resultaat.