fbpx

Ben jij Summerproof?

Ben jij Summerproof?

De eerste warme en mooie dagen liggen alweer achter ons. Lekker naar buiten, terrasje pakken, naar het strand, zomerse kleding aan. Dit is dan ook de tijd dat men ook weer even van de kilo’s af wilt voordat ze op vakantie gaan. Je ‘moet’ dan weer summerproof zijn. Maar wat is Summerproof? En van wie moet het? Grote kans dat alleen jij dat zelf vindt, want niemand is zo kritisch op jezelf dan jij.

Nieuwsflits: Jij bent al Summerproof!

Jij bent al klaar voor de zomer! Wat is summerproof eigenlijk? Ja, natuurlijk snap ik dat men bedoelt dat je nog even zou moeten afvallen en strakker in je vel moet komen. Alleen wie houd je voor je gek? Alleen jezelf toch? In mijn ogen is ‘summerproof’ hetzelfde als ‘winterproof’. Sporten zorgt ervoor dat je je mentaal lekkerder gaat voelen. Dus gun dit jezelf alsjeblieft het hele jaar door. En als jij een balans voor jezelf gevonden hebt in je voedingspatroon hoef je echt niks extra’s te doen om ‘summerproof’ te worden. En dan kun je echt wel dat wijntje drinken op het terras en lekker genieten van die barbecue. Dan hoef je echt niet op dieet. De definitie van dieet luidt zelfs: ‘Een dieet is een voeding die aan een specifieke leefregel voldoet’. Dus als je het zo bekijkt, is iedereen op een één of ander dieet en dat het hele jaar door. Alleen heeft diëten de laatste jaren een negatieve bijklank gekregen door alle afvalmethodes.

Move & Feel Good

Vergeet niet dat je uitstraalt hoe je je voelt en het maakt dan helemaal niet uit hoe je eruit ziet. Ja, sporten kan ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat die effecten meer mentaal dan fysiek zijn. Dus ik raad je zeker aan om te sporten, zodat jij kunt stralen in de zomer (en de rest van het jaar). Alleen dan niet omdat je er strakker uitziet, maar omdat jij je goed voelt door het sporten. Daarom is mijn quote/slogan dus ook ‘Move & Feel Good’.

All year ready

En op de een of andere manier merk ik ook aan mensen dat ze denken dat ze zich beter voelen als ze zijn afgevallen zijn, strakker in hun vel zitten, etc. Alleen op het punt dat men inderdaad afgevallen is, zie ik in de praktijk vaak toch wel punten aan je lichaam blijven waar ze ontevreden over zijn. Dus dat beter is er nog steeds niet. Dus wat als je het nu eens gaat omdraaien. Wat kun je nu al doen om je goed te voelen? Welk voedings- en sportpatroon zorgt ervoor dat jij je goed voelt?

En als jij dus een bepaald voedings- en sportpatroon hebt waarbij jij je goed voelt, heb jij jouw dieet en sport gevonden en dan ben jij het hele jaar gewoon ready. Dus het enige waar je nog over hoeft na te denken deze zomer, is welke bikini jij gaat aandoen naar het strand.

Fijne zomer!

weegschaal maar een getal
Welke schoenen kan je het beste dragen bij krachttraining
sporten tijdens je zwangerschap
het is oké

Het is oké

helpt sporten bij afvallen

Helpt sporten bij afvallen?

autoregulatie belastbaarheid en belasting

Autoregulatie

snel resultaat small group

Snel resultaat?

van handen in je haar naar jump for joy
doelen stellen krachttraining

Werk aan je Summerbody