fbpx

Wat doe jij om goed voor jezelf te zorgen?

Wat doe jij om goed voor jezelf te zorgen?

Waar ik mij eerlijk gezegd altijd wel over blijf verbazen, is dat zeker vrouwen maar ook wel mannen altijd goed voor hun gezin en dierbaren zorgen, maar zichzelf vergeten. Ze zorgen ervoor dat het ze aan niks ontbreekt en ze komen voor ze op waar het nodig is. Alleen daarbij denken ze er niet aan dat als ze zelf niet optimaal functioneren, dat zij ook niet goed meer voor die ander kunnen zorgen.

Ik snap je wel hoor… maar toch…

Ja, ik snap dat het dagelijks leven in de weg zit. Ik snap heel goed dat je het druk hebt, omdat je kinderen naar sport moeten, er thuis eten op tafel moet komen, er gewerkt moet worden, etc.

Ik snap het ook dat je houdt van je dierbaren en dat je niet wilt dat ze wat overkomt. Maar draai het nu eens om. Zouden jouw dierbaren ook niet van jou houden en ook niet willen dat jou wat overkomt.

En beginnen die kleine pijntjes en stijfheid nu niet een beetje vervelend te worden? En dat moe zijn aan het einde van de dag bent je toch ook wel klaar mee? Hier is wat aan te doen, alleen het is wel belangrijk dat je hier dus tijd voor inplant om er wat aan te doen. En nee, dat betekent niet allerlei boeken kopen en met de laatste hypes meegaan. Goed voor jezelf zorgen hoeft namelijk niet heel moeilijk te zijn en de laatste hype.

Zorg goed voor jezelf

Goed voor jezelf zorgen kan door:

  • Regelmatig te sporten (minimaal 1x per week)
  • Minimaal 10 minuten per dag even niks te doen
  • Gezond te eten met voldoende groente, fruit, volkoren producten, etc.
  • 7-8 uur per dag te slapen

En ook:

  • Ga naar die fysio als je pijnklachten hebt
  • Vraag advies aan een trainer (bv. aan mij) wat te doen met sporten
  • Loop niet door met vage klachten
  • Accepteer niet de gedachte dat klachten horen bij het ouder worden, maar kijk wat je kunt doen om hiermee om te gaan en het probleem op te lossen.

Ik kan je helpen met sport en bewegen d.m.v. personal training en de bootcamps. En tijdens deze trainingen kan ik je ook tips geven over leefstijl. En wil je alvast de eerste tips? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief en je krijgt een PDF met 20 tips voor een gezonde leefstijl.

Welke schoenen kan je het beste dragen bij krachttraining
sporten tijdens je zwangerschap
het is oké

Het is oké

helpt sporten bij afvallen

Helpt sporten bij afvallen?

autoregulatie belastbaarheid en belasting

Autoregulatie

snel resultaat small group

Snel resultaat?

van handen in je haar naar jump for joy
doelen stellen krachttraining

Werk aan je Summerbody

corona crisis wilskracht