fbpx

Nieuwe sporten proberen

Nieuwe sporten proberen

Ten eerste wil ik je een goed en sportief 2019 wensen.

Ik koos voor atletiek en salsa

Begin december ben ik begonnen met atletiek. Ik merkte dat ik de behoefte had om iets anders te doen wat betreft sport dan dat ik al jaren gedaan heb. Een ander voordeel is dat je lekker in een groep bezig bent. Maar wat een uitdaging is het zeg. Na de eerste keer kreeg ik weer last van mijn achillespees, omdat ik mij niet wilde laten kennen. En die disciplines binnen de atletiek… tja.. laten we zeggen dat ik daar nog even op moet trainen. Speerwerpen, discuswerpen, dat zijn dingen die ik nog nooit gedaan had. Dus met atletiek leer ik toch weer allerlei nieuwe dingen en ontwikkel ik mezelf weer op andere manieren.

In januari heb ik mij ook aangemeld voor een proefles Salsa. Dat heb ik ook nog nooit gedaan. Ik moet bekennen dat ik dit nog spannender vind dat atletiek, omdat Salsa echt compleet buiten mijn comfort zone is. Maar ja, als ik een keer iets anders wil doen dan dat ik normaal doe wat betreft sport dan moet ik er toch doorheen. En het is een beginnerscursus, dus ik zal niet de enige zijn die het spannend vind.

Daag je zelf uit om een nieuwe sport te proberen

Iedereen weet dat sport/bewegen goed is voor je. Alleen wat ik vaak zie, is dat mensen dit van zichzelf moeten sporten en dan gaan ze dingen doen die ze niet leuk vinden. Toch blijven ze elke keer weer hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten. Als jij al lekker aan het sporten bent, het leuk vindt en er energie van krijgt dan zeg ik: Ga er vooral lekker mee door. Alleen als je nog steeds zoekende bent dan wil ik je uitdagen om iets nieuws uit te proberen. Hield je het sporten in de sportschool niet vol? Probeer dan eens een keer een les bootcamp. Liep je steeds blessures op door het hardlopen? Bouw het dan rustiger op of ga wandelen. Ben je nog zoekende naar je sport? Wat deed je vroeger? Wat vond je vroeger leuk? Kijk of je dat weer kunt oppakken.

Dus wat ga jij in de komende maanden proberen?

P.S. De komende tijd komt er elke week op de dinsdag een nieuwe video online op mijn Youtube kanaal waarbij ik je een krachtoefening uitleg die je thuis kunt doen. 1 januari is de eerste online gekomen, namelijk de squat. En dan volgende week de volgende oefening, namelijk dippen. Abonneer je op mijn kanaal om hier op de hoogte van te blijven.

corona crisis wilskracht
progressie boeken thuis trainen
tips om te blijven sporten tijdens de corona crisis
Instagramcursus van streefgewicht in je hoofd naar lekker in je vel
beter slapen voor meer progressie
terrasweer en toch afvallen
strong woman resultaatgerichte coaching
bilspieren trainen 1-leg hip thrust

Bilspieren trainen

hip thrusts zadeltassen
krachttraining voor vrouwen
progressieve overbelasting
ik eet veganistisch

Ik eet plantaardig